Veelgestelde vragen
Vragen per onderwerp
 • Overeenkomst
  Je gaat met de Volksmakelaar een Overeenkomst Tot Dienstverlening (OTD) aan voor de verkoop van je huis. De looptijd van de overeenkomst is onbepaalde tijd.
  Je kunt te allen tijde de overeenkomst met de Volksmakelaar beëindigen. Als je de opdracht voor verkoop intrekt betaal je onze vergoeding. De foto's, het meetrapport, de AVM waardebepaling mag je dan houden.
 • Hoe werkt het?
  Wij kunnen elke bestaande of nieuwbouw woning of appartement verkopen in heel Nederland. Woningen tot € 495.000 bieden we ook op Duokoop aan.
  Duokoop is een koopoplossing om een woning of appartement op een andere manier te kopen. De koper koopt de woning en “huurt” de grond. Doordat je de grond “huurt” in plaats van koopt, hoef je niets af te lossen over de grond. Overigens is de “huur” volledig aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Hierdoor heb je meer besteedbaar inkomen dat je kunt gebruiken voor een duurder huis, of je houdt netto meer over.

  Met Duokoop zijn er meer mensen die voldoende inkomen hebben om je woning te kopen. Hierdoor wordt je woning sneller verkocht.

  Kijk voor meer informatie op de website van Duokoop: www.duokoop.nl